Kapcsolat: kkvzona@kkvzona.hu, +36 30 475 6782

Mindig izgalommal tölt el, amikor tanulhatok valami újat.

Minden munkának azonnal látni lehetett az eredményét, ez mindig lendületet adott, hogy képezzem magam és egyre jobb legyek.
 

Mi volt a foglalkozásod azelőtt, hogy vállalkozni kezdtél? Mit szerettél és mit nem szerettél benne?

K-S. Sz. : Már a saját vállalkozásom előtt is online marketing területen dolgoztam, az évek során folyamatosan küzdöttem fel magam. Kezdőként még csak projektvezetéssel foglalkoztam, aztán már a szövegírás, a kampánytervezés és a hirdetéskezelés is jött magától, sok-sok tanulással.

Amikor még alkalmazottként dolgoztam, azt nem szerettem, hogy 8 és 5 között akkor is produktívnak kellett lenni, ha épp nem éreztem magamban a kreatív energiát például az íráshoz. És utálok korán kelni. 😊 Amit szerettem, hogy minden munkának azonnal látni lehetett az eredményét, ez mindig lendületet adott, hogy képezzem magam és egyre jobb legyek.

Miért döntöttél a vállalkozóvá válás mellett? Milyen előnyöket reméltél és milyen nehézségekre készültél?

K-S. Sz: Az élet döntési helyzet elé állított, amikor az utolsó munkahelyem megszűnt: vagy munkát keresek, vagy a saját lábamra állok. Az utóbbi mellett döntöttem, és ezt soha egy pillanatra sem bántam meg. Korábban is kacérkodtam a gondolattal, hogy vállalkozóként sokkal több vállalkozás életébe kapcsolódhatnék be, sokkal szabadabban dolgozhatnék, de féltem a vállalkozói élettel járó bizonytalanságtól. Amikor megléptem, rövid időn belül éreztem, hogy ez lesz az én utam

Milyen meglepetések értek a karrierváltás után? Mi az, amire nem tudtál felkészülni, vagy ami eszedbe sem jutott?

K-S. Sz. : Kellemes meglepetésként ért, hogy szinte azonnal lettek ügyfeleim, így nem azzal kellett megküzdenem, amire készültem, hogy majd új partnereket kell találnom, hanem azzal szembesültem, hogy nem tudom okosan beosztani az időm. Mivel nagyon komolyan veszem a határidőket, és tartom, amit ígérek, ugyanakkor nehezen mondok nemet, hamar szembe kellett néznem azzal, hogy állandóan dolgozom, és elmosódtak a határok. Erre nem tudtam felkészülni, de folyamatosan dolgozom azon, hogy kialakítsam az egyensúlyt.

 

Melyik a munkád számodra legkedvesebb része?

K-S. Sz. : Nagyon szeretek írni, így a szövegírás az, ami abszolút feltölt és amiben el tudok mélyedni. A másik nagyon szuper része az, amikor érzem, hogy egy-egy beszélgetés, tanácsadás során új ötleteket tudok adni és értékes a másik fél számára az, amit csinálok.

Melyik területen vannak nehézségeid, nemszeretem részek?

K-S. Sz. : A Facebook hirdetéskezelőt néha a pokolba kívánom 😀 Az algoritmussal együtt. Amikor tévesen elutasított hirdetésekkel küzdök, az nagyon nemszeretem rész. Ettől függetlenül szeretek hirdetést kezelni, és nem hagynám abba.

Mit a legnehezebb számodra jól kezelni a vállalkozói munkavégzésben?

K-S. Sz. : Egyértelműen a munka-magánélet egyensúly a legnehezebb. A folyamatos készenlét, a hétvégén is érkező levelek, üzenetek, kérések akkor is utolérnek, ha igyekszem ezeket legalább 1 napra kizárni. Nehezen tudok pihenni, ha azon kattogok, mennyi minden vár még rám.

Hogyan oldod meg a határidőre történő munkavégzést betegség vagy egyéb vis major esetén?

K-S. Sz.: Gyerekeim még nincsenek, de készülünk erre 😊 A betegség esetén attól függ, mennyire vagyok beteg. Ha nem vészes, akkor az SOS dolgokat megcsinálom, de amit lehet, halasztok. Ha olyasmi jön közbe, ami miatt lehetetlen a munkavégzés, akkor szólok annak, akit érint a csúszás, és megpróbálok egy mindkettőnk számára elfogadható megoldást kitalálni. Mivel egyedül dolgozom, másnak nem tudom átadni a munkát, ilyenkor zsonglőrködöm. Ha az egészségemmel nincs gond, esetleg kevesebbet alszom, és más programokat háttérbe szorítok, hogy behozzam a vis major miatt kiesett időt.

Hogyan szerezted az első ügyfeledet? Meglátásod szerint mik a klientúra kiépítésének buktatói?

K-S. Sz. : Az első ügyfelem ajánlás útján érkezett hozzám. Szerintem a második is 😊

A buktatók, amikre figyelek, egyrészt, hogy ne csak 1-2 nagyobb partnerem legyen, hanem kisebb együttműködések is, így próbálom ellensúlyozni azt, hogy ha bárki bármilyen okból már nem lenne ügyfelem, akkor ne csökkenjen radikálisan a bevételem. Másrészt örök igazság, hogy még ha szeretnék is segíteni, de már az első egyeztetésekkor kigyullad nálam a piros lámpa, hogy ezt nem kellene, akkor még ha nem is tudom megmagyarázni, miért, de nemet kell mondani. Bízni kell az ilyen intuíciókban. Nekem fontos, hogy akivel dolgozom, azzal meglegyen a kölcsönös szimpátia, egyenrangú félként kezeljük egymást és akkor is el tudja fogadni a véleményemet, ha néha ez különbözik a sajátjától. Ha ezek nem stimmelnek, abból hosszú távon nem lesz jó kapcsolat.

Ha a már meglévő tudásod birtokában kezdenéd újra, mit csinálnál másként?

K-S. Sz. : Annyira nem régi a vállalkozásom, 2019 januárjában indultam. Most visszagondolva, mindent pontosan így csinálnék, mert a buktatókból is tanultam.

Figyeled-e a konkurenciát és hogyan befolyásolnak téged a pályatársak?

K-S.Sz.: Mivel inkább azzal küzdök, hogy nincs elég időm és sok megkeresést vissza kell utasítanom, egyáltalán nem élem meg rosszul, ha valaki ugyanazt csinálja, mint én. Mivel egy ilyen együttműködésben fontos a bizalom, aki az én munkámat szeretné, az gyakran inkább megvár, akkor is, ha ajánlok neki mást. Én szívesen adok ajánlásokat, nem féltem a saját bevételem és ügyfeleim másoktól. 

Kovács- Somogyi Szilvia – Marketing Angyal

Hirdetés