Kapcsolat: kkvzona@kkvzona.hu, +36 30 475 6782

Minden nap izgatott várakozással kelek fel

A Beango Stílusműhely segítséget nyújt az önértelmezésben, és abban, hogy ezek a csodás nők stíluskommunikációjuk által sikeresebbek és könnyedebbek legyenek karrierben és magánéletben is - Kretter Beával, a Stílusműhely alapítójával Mayerné Répási Adrienn beszélgetett.

Miért döntöttél a vállalkozóvá válás mellett?  A mai tudásoddal is bele kezdenél újra?

 

K.B.: Egyértelmű. Nem is tudom elképzelni máshogy, ahogyan egyáltalán nem volt szempont, hogy én ne a saját szerelemvállalkozásomat, és az ötleteimet éljem és valósítsam meg.

 

Figyeled-e a konkurenciát és hogyan befolyásolnak téged a pályatársak?

K.B.: Szoktam, igen. Egyrészt, hogy lássam, mi van új a piacon, itt vidéken kicsit be lehet zárkózni, ezért tudatosan szoktam figyelni az új trendhullámokat, ráadásul motiválnak is, hogy egyre jobban fejlődjek, találjak ki mást, hogy megkülönböztethető legyen.

Kit tartasz a példaképednek? És miért?

K.B.: Azokat a tudatos, sikeres, bőségben élő nőket, akik húznak felfele magukkal másokat is, mint Kende-Hofherr Krisztina menedzser, motivációs előadó, Szlafkai Évi kreatív szakember, akitől sok-sok új nézőpontot kaptam a kreativitásomról, de közvetlen közelemben említhetem a barátnőmet, Beck Laura grafomentort, aki elképesztő mélységekből hozta vissza magát, önmaga és a körülötte lévők megismerésével, saját szakmai metodikájával pedig engem is, a kismamás beszűkülésből.

 

 

Mi akartál lenni gyerekkorodban? Miért?

K.B.: Nem emlékszem. Arra emlékszem, hogy rettegtem a felnőttségtől. Anyukám, az oktatóim, később pedig a mentoraim tereltek a saját életfeladatom felismeréséig, és amikor elengedték a kezem, akkor kellett nekem egész egyszerűen (de borzasztó sok tanulás, és önértelmezés és fejlődés által) megfogalmazni azt, hogy ki is lettem, ki is vagyok én most, mi az életfeladatom, ami hajtani fog a következő években, évtizedekben.

Hány ötletet dobtál a kukába, vagy változtattad meg gyökeresen, míg megtaláltad azt, amivel igazán szeretnél foglalkozni?

K.B.: Egy vállalkozást biztosan, de az sem volt teljesen más, a végleges verziónál szerencsére, inkább csak annyi, hogy kevésnek éreztem. Úgyhogy 2019-ben egy kibővült, megújult formában indítottam újra.

Véleményed szerint egy vállalkozó csak egyféle dologgal foglalkozhat sikeresen?

K.B.: Nem hinném. Szlakfai Évitől tanultam, hogy léteznek multipotenciális (régebbi nevén generalista) emberek, akik több területtel foglalkoznak, többre van jó rálátásuk, de egyikben sincs elmélyedt, maximális tudásuk, viszont nagyon jól tudnak összekötni sok tárgykört. Másrészt léteznek specialisták, akik egy konkrét területtel foglalkoznak, és abban van nagyon mély ismeretük. Akkor tud jól működni mindkét fél, ha egymás tudását, skill-jeit használják, együttműködnek.

 

Mivel foglalkoznál, ha nem létezne internet?

K.B.: Ruhaszalonom lenne, és lovas kocsival járnának hozzám a kalapos úrihölgyek.

Ha tanácsot adhatnál a 18 éves önmagadnak, mi lenne az?

K.B.: Talán az, hogy kezdjem előbb értelmezni magam. De azt gondolom, hogy abban a korban, abban az időzónában pont jó volt minden úgy, ahogy volt.

Mi az, amit minden nap megteszel a siker érdekében?

K.B.: Minden nap izgatott várakozással kelek fel, hogy mi jót tartogat számomra az aznap. És minden nap végére jön legalább egy felismerés, élmény, gondolat, ami előrevisz a céljaim felé.

Mikor, milyen rendszeresen, milyen formában fejleszted magad?

K.B.: Szinte naponta olvasok, kérdezek, felmérek, értelmezek. Nagy hasznomra van a coaching-ban használt életkerék vagy élettorta, ez alapján állítom fel minden életterületemre az éves céljaimat, és tudatosan építem be a célokat támogató új szokásokat az életembe egyiket a másik után. Mindig csak egyre koncentrálok.

Mikor, hogyan tudsz pihenni, kikapcsolódni?

K.B.: Szoktam szervezni barátnős énidős hétvégéket, családos kikapcsolódós napot/hétvégét, és hetente kerítek időt arra, hogy megnézzek egyedül egy jó filmet, vagy egyszerűen csak ne csináljak semmit (ezt mondjuk csak kb. fél napig bírom).

 

Milyen célt tűztél ki magad elé 2022-re?

K.B.: Anyagi hétszámjegyűt. Ez a nagy cél, de van több kisebb vállalkozásban és magánéletben egyaránt.

Miért pont ezt az ágazatot választottad a vállalkozásodhoz? Hogyan talált rád?

K.B.: Az, hogy divattervező lettem az mások által irányított, részemről ösztönös volt. Az újradefiniált vállalkozás már kb. 4 év kemény munka eredménye, mire kikristályosodott, és még mindig finomhangolásban vagyunk.

 Miért szereted különösen ezt a munkád? Milyen kihívásokat tartogat számodra?

K.B.: Azért szeretem, mert az enyém, 100%-ban önazonos, hiszen minden, amiben segítek az ügyfeleimnek, azokon én is keresztülmentem, és megyek a mai napig. Kihívás nekem ez, mert én azt hittem magamról nem szeretek, félek az emberekkel beszélni, és ezt a hit néha-néha még előjön, de olyankor tartok egy pár nap szünetet, hogy feltöltődjek, és újra tudjak adni.

Milyen pluszt kapsz te is munkád során?

K.B.: Értelmet, motivációt, feltöltő kapcsolatokat, pozitív energiákat.

Mi a nehézsége és buktatói az egésznek?

K.B.: Baj, ha azt mondom, úgy érzem, nincs ilyen? Hát nyilván a nagy válságok, a világjárvány, a környezetünk lassú összeomlása, de ezt mindenkit érint.

Kiknek és miért ajánlod a szolgáltatásaid? Miben tudsz segíteni nekik?

K.B.: Vállalkozónőknek, cégvezetőknek, akiknek szükségük van önazonos megjelenésre, ügyfeleik, partnereik előtt.

Munkahelyen magas beosztásban lévő nőknek, akiknek fontos a stílusos üzleti megjelenés, és fontos nekik, hogy férfi kollégái nőként komolyan vegyék.

Azoknak a nőknek, akik okos-ruhatárukkal szeretnék támogatni a fenntarthatóságot.

A nem átlagos testalkatú nőknek, akik nem kapnak maguknak ruhát a butikokban, plázákban.

Továbbá az anyukáknak, akik keresik új önmagukat, akik belefáradtak a monoton hétköznapokba és szükségük van arra, hogy valaki kihúzza őket a mélyből, amibe belekerültek.

A Beango Stílusműhely segítséget nyújt az önértelmezésben, és abban, hogy ezek a csodás nők stíluskommunikációjuk által sikeresebbek és könnyedebbek legyenek karrierben és magánéletben is, ahogyan azt én is tapasztalom évek óta.

Szolgáltatásaink: stíluskommunikáció, szín-, és testalkatelemzés, önértelmezési és kreatív workshopok, designer ruhák, egyedi ruhatervezés, okos-ruhatár.

Miért fontos a pozitív testkép és a megfelelő ruhatár?

K.B.: Most hirtelen az én esetem jutott eszembe a pozitív testképpel kapcsolatban: ameddig a férjemnek arról panaszkodtam milyen kövér vagyok, addig ezt ő is igazolta, sőt néha külön meg is jegyezte, de amint ezt abbahagytam és elkezdtem szeretni a testem úgy, ahogy van, a plusz kilókkal, azóta egyszer sem hallottam, hogy húzzam be a hasam. A legérdekesebb pedig az, hogy innentől fogva el is kezdtek a kilók szép lassan lefele menni. Amilyen negatív gondolatokkal vagyunk magunk felé, azokat szépen meg is teremtjük (mint, amikor egy vizsgán félsz egy tételtől és pont azt húzod ki), tehát fordítsuk meg: legyünk pozitív gondolatokkal és érzésekkel magunk felé. Beck Laura beszélt erről a testről szóló élőjében, a Grafoterápia extra zárt csoportjában, és ott olvastam egy szuper kommentet, hogy a testem az, ami végig elkísér a (földi) utamon, ezért vele dolgozzak, ne ellene.

A ruhatár pedig, ami öltözteti a tested, gondolatokat befolyásoló tulajdonságokkal rendelkezik, belső üzeneteket küld, javítja a hangulatot és a közérzeted, kifele pedig rólad kommunikál szavak nélkül. Fogalmazhatnék úgy is, hogy az öltözködés az egy nyelv, akár egy jelnyelv, amivel üzenhetsz magadról, például azt, hogy te egy kifinomult nő vagy, veled nem bánhatnak akárhogy, vagy adott esetben azt is, hogy neked ma nincs kedved senkihez, ne szóljanak hozzád.

Ennek tudatában használod az öltözködést, a stílust, mint egy nagyszerű kommunikációs eszközt, vagy rábízod a véletlenre a rólad kialakított képet?

Egy jó megjelenés milyen pluszt ad az emberhez, a vállalkozásához, a munkájához?

K.B.: Egy önazonos, stílusos megjelenéssel, sokkal könnyebben kapcsolódsz, könnyedebb a szociális életed, sokkal szívesebben alkalmaznak egy munkahelyen, találsz új partnereket. Az ügyfeleid is szívesebben csatlakoznak hozzád, vagy vásárolnak tőled, ha önazonos vagy és inspiráló, könnyed és ezáltal harmonikus, nyugodt.

Gondolj csak bele: egy mosolygós, pozitív energiákkal teli, stílusos ruhákba öltözött személy mennyivel vonzóbb, mint az, aki reggel felkapott egy random pulcsit, és gondterhelten kapkod a telepakolt, kopott táskájában.

Milyen életterületen tudják hasznosítani leginkább a munkád?

K.B.: Mindenhol, ugyanis külön figyelmet fordítunk arra, hogy a külső-belső tulajdonságait minden életterületén elkezdjük értelmezni és javítani. 

http://www.kretterbea.hu/

https://www.facebook.com/stilusmuhely

https://www.instagram.com/kretter.bea/

 

Az interjút készítette: Mayerné Répási Adrienn

Hirdetés