Kapcsolat: kkvzona@kkvzona.hu, +36 30 475 6782

Minden nap felkelek, a tudásomhoz mérten mindent megteszek a munkámban

"18 éves voltam, mikor csatlakoztam én is édesapámhoz. Minden esetben arra törekszünk, hogy elégedettek legyenek a partnereink." - Mayer Ferenccel felesége Mayerné Répási Adrienn készített interjút a szakmájáról, vállalkozásáról.

Miért döntöttél a vállalkozóvá válás mellett?  A mai tudásoddal is bele kezdenél újra?

M.F.: Mivel édesapám is vállalkozó, így hozzá csatlakoztam és így lett családi vállalkozás belőle. Kifizetődőbb, bár jóval több munkát igényel, mint az alkalmazotti élet.

Figyeled-e a konkurenciát és hogyan befolyásolnak téged a pályatársak?

M.F.: Olykor figyelem, hiszen a fémmegmunkálás és a CNC hazánkban egyre népszerűbb ágazat és egyre több is a konkurencia.

Kit tartasz a példaképednek? És miért?

M.F.: Édesapámat, aki vállalkozóként végigdolgozta az életét. Nulláról kezdte, megannyi buktatóval nézett szembe, de az évek során kitartott így is, bármilyen nehézség akadt. Édesanyámmal akkor is küzdöttek, vitték tovább, mikor kilátástalan volt a helyzet. Ma pedig családi vállalkozásként működik. Remélhetőleg a gyermekeim öröklik majd és viszik tovább.

Mi akartál lenni gyerekkorodban? Miért?

M.F.: A zeneipar foglalkoztatott, de alapvetően gyermekkorom óta a fémforgácsolás állt az életem középpontjában.

Hány ötletet dobtál a kukába, vagy változtattad meg gyökeresen, míg megtaláltad azt, amivel igazán szeretnél foglalkozni?

M.F.: Egyet sem. Tudtam már az elején, mit szeretnék csinálni.

Véleményed szerint egy vállalkozó csak egyféle dologgal foglalkozhat sikeresen?

M.F.: Nem feltétlenül. Sokan többféle dolgot is nagyon jól tudnak egyszerre kézben tartani.

Mivel foglalkoznál, ha nem létezne internet?

M.F.: Horgászattal. Az a másik nagy szerelmem.

Ha tanácsot adhatnál a 18 éves önmagadnak, mi lenne az?

M.F.: Csinálj mindent a szíved szerint.

Mi az, amit minden nap megteszel a siker érdekében?

M.F.: Minden nap felkelek, a tudásomhoz mérten mindent megteszek a munkámban. Új dolgokat próbálok kitalálni a vállalkozásban, hogy még jobb, könnyebb legyen.

Mikor, hogyan tudsz pihenni, kikapcsolódni?

M.F.: Hétvégén horgászom, versenyhorgászom és a családommal kirándulok.

 

Milyen célt tűztél ki magad elé 2022-re?

M.F.: Ennél rosszabb ne legyen a következő év se! Nagyon jó lenne, ha több fejlődési lehetőség lenne. Fontos számunkra továbbra is a precíz, pontos munkák kivitelezése. Szeretnénk új gépeket beszerezni a továbbiakban. A jövővel kapcsolatos terveink közé tartozik az ISO minősítés megszerzése is és a telephelyeink fejlesztése.

Mit lehet tudni a cégről?

M.F.: Cégünk 20 éve foglalkozik CNC fémforgácsolással, CNC megmunkálással, valamint hagyományos gépekkel való fémfeldolgozással (esztergálás, marás, esetenként gyalulás). 1995-ben alakult. Kezdetben mellékállás szerepét töltötte csak be édesapámnál. Később, az egyre nagyobb igényre tekintettel nagyobb és nagyobb lett. Egy EU400-al indult a vállalkozás, majd a megbízható szállításnak és a minőségi alkatrészeknek köszönhetően évről évre jöttek a gépek, kicsik, nagyok, automaták, majd később az első CNC esztergagép. Nem sokkal később a második. Kinőttük az egyszemélyes vállalkozást. 18 éves voltam, mikor csatlakoztam én is édesapámhoz.

 

Minden esetben arra törekszünk, hogy elégedettek legyenek a partnereink. Nem zárkózunk el nagy darabszám felkérése esetén további beruházástól, fejlesztéstől sem! Munkánk során többször találkoztunk anyagminőségről kért bizonyítvánnyal vagy mérési jegyzőkönyvvel is. Minden esetben az automatizálás és a folyamatos fejlesztés felé próbálunk orientálódni. Számos anyaggal dolgozunk, réz, acél, rozsdamentes acél, alumínium, bronz, metamid.

Miért szereted különösen a munkád? Milyen kihívásokat tartogat számodra?

M.F.: Mindig új alkatrészeket kell készíteni, így változatos munkakör. Ha a gépek elromlanak, megjavítani. Mindig fejleszteni kell önmagad. Fontos a megfelelő időbeosztás is.

Mik a nehézségek és buktatók?

M.F.: Mindig van valami új, amivel korábban még nem találkoztunk. Új anyagfajta, új megmunkálási módszer.

Kiknek ajánlod a fémmegmunkálást?

M.F.: Koncentrációs készség, odafigyelés, precizitás, kreativitás, szorgalom kell ehhez a munkához és kellő türelem, alázat. Csak azok fogjanak bele, akiknél mind megvan.


https://mfcnc.hu/

https://www.instagram.com/mfcnc_kft/

 

Az interjút készítette: Mayerné Répási Adrienn

Hirdetés