Kapcsolat: kkvzona@kkvzona.hu, +36 30 475 6782

Szabályozás

Adózás

SZJA visszatérítés

A Kormány 560/2021. rendelete szabályozza a családi kedvezményre jogosult magánszemélyek többlet SZJA kedvezményének szabályait.

A rendelet most jelent meg, és jelenleg még nagyon sok kérdés nem teljesen tisztázott ezzel kapcsolatban. Nézzük meg felsorolás szerűen, hogy mit tartalmaz a rendelet és kikre,milyen formában vonatkozik.

Tovább olvasom »
Jogszabályok

Vezető tisztségviselő

Cégalapításról szóló, 4 bejegyzésből álló cikksorozatunk következő, harmadik részében a gazdasági társaság ügyvezetését és képviseletét ellátó vezető tisztségviselőkre vonatkozó szabályokat vesszük sorra.

Tovább olvasom »
Jogszabályok

Miért fontos az adatvédelemmel foglalkozni?

Az adatvédelmi szabályoknak megfelelni nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnhet. Van pár dolog, amit végig kell gondolni, dokumentumok, amiket el kell készíteni, és néhány alapelv, amiket be kell tartani.
Cikksorozatunkban ehhez nyújtunk segítséget.

Tovább olvasom »
Adózás

Használt autó kereskedés – a kezdetek

Úgy látjuk egyre több gazdasági társaság foglakozik használt autó kereskedelemmel, bővítik a tevékenységüket, vagy hoznak létre új vállalkozásokat erre a tevékenységre. Cikkünkkel segítséget szeretnénk nyújtani azoknak a vállalkozásoknak, akik most kezdenek bele ebbe a tevékenységbe.

Tovább olvasom »
Adózás

Bye, bye, KATA?!

Egy friss felmérés szerint emiatt a kkv-k többsége nem kíván KATÁ-sokkal szerződni olyan projektekre, amelynek összege meghaladja a 3 millió forintot. Mit tehet ilyen esetben egy vállalkozó?

Tovább olvasom »
Jogszabályok

Székhely, telephely, fióktelep

dr. Tömösvári Andrea: Cégalapításról szóló, négy bejegyzésből álló cikksorozatunk következő, második részében az alapítandó cég székhelyének, telephelyének, illetve fióktelepének definícióját, valamint az ezek kiválasztása során figyelembe veendő körülményeket vesszük sorra.

Tovább olvasom »